Nova detenció per la vaga d’estudiants del 9 de maig

Aquest matí dia 5 d’agost cap a les 12:30 del matí han anat a casa d’una altra de les persones que van rebre una carta des de la Brigada d’Informació demanant-li que acudira a jefatura pels fets de la vaga d’estudiants del 9 de maig.

Aquesta persona, al igual que altres quatre més es van negar i anunciaren a la Brigada d’Informació que no acudirien a comissaria, amb el consell de la seua advocada. La policia va decidir llançar una ordre de detenció cap als encausats, que no ha sigut eliminada tot i haver acudit ja a la ciutat de la justícia presentant-se davant del jutge per poder tindre una cita per a la declaració. Amb aquesta ordre han detingut ja a 3 dels 5 que es van negar a anar, un a la seua casa a València i altre mentre estava de viatge per Andalusia a causa de l’enregistrament de les seues dades a l’hotel on es va allotjar.

En aquest últim cas els policies han acudit a la seua casa, al municipi de Torrent i l’han dut a la comissaria del poble. Allí ha estat 3 hores tancat a una habitació i a les 15:30 l’han soltat, després de que acudira l’advocat i que ell es negara a declarar. El detingut està tranquil i ja a casa amb els seus. Tot ha sigut molt calmat i la dinàmica ha sigut prou semblant a la de la resta de detinguts, sense incidents i sense passar-lo a disposició judicial.

És així que en ple agost, encara segueixen detenint a gent per la vaga d’estudiants del 9 de maig i no eliminaran les ordres de detenció, tot i que el mateix jutge haja dit que no tenen cap sentit. La intenció principal està sent fer la fitxa de cadascun dels encausats i així tindre encara més control sobre aquells i aquelles que eixim cada dia als carrers, aquelles que intentem plantar cara, que ens enfrontem a les injustícies del sistema.

Moltes gràcies a totes pel vostre recolzament i ànims!
La lluita continua!