COMUNICAT FRONT A LA REPRESSIÓ A LES ASSISTENTS A LA MANIFESTACIÓ CONTRA LA LLEI MORDASSA, DEL 19F DE 2015 A VALÈNCIA

Arran de l’ultima manifestació a València, del 19 de febrer de 2015, contra la llei mordassa i els muntatges policials, convocada pels col•lectius socials que formen “Juntes Sense Por”, la repressió no s’ha fet esperar. Amb aquest comunicat volem denunciar públicament un de tants episodis repressius derivats d’aquesta manifestació: el dia 6 de març, una setmana després de la manifestació, la Brigada Provincial d’Informació de València, de la policia nacional espanyola, va enviar una citació a un company de València, per a que acudira a la Jefatura Superior del CNP de València, per tal de procedir a la seva detenció acusant-lo de desordres públics. El company, acompanyat d’un advocat, va acudir a comissaria i el van detenir i alliberar el mateix dia amb els càrrecs de desordres públics, quedant a l’espera de la declaració en seu judicial. Amb aquesta detenció estem assistint a un mètode de repressió que està assentant-se i generalitzant-se a la ciutat de València: un tipus de repressió silenciosa a posteriori de les manifestacions. La policia, per tal de no arriscar-se a detenir a persones en el transcurs d’una manifestació, i córrer el perill de la solidaritat, es dedica a reprimir als assistents a aquestes els dies posteriors, i així fer una repressió no visible. Cal que recordem que aquest tipus de detencions a posteriori ja es van realitzar en la vaga d’estudiants del 9 de maig de 2013 a València, on es van detenir a més de vint persones; que van derivar en l’arxiu de tots els procediments, tots per falta de proves. Amb aquesta manera d’actuar de l’Estat, el que se’ns està demostrant és que la solidaritat funciona, i que el que pretenen és que aquesta no siga visible. Alhora, es la nostra feina denunciar públicament tot tipus de repressió cap a totes aquelles persones que lluitem contra aquest món injust i que ens manifestem per demostrar-ho.
Dir també, que arran d’aquesta manifestació contra la repressió s’han obert expedients sancionadors contra persones assistents a aquesta, en forma de multes administratives de 300€ a 6000€ pel simple fet d’assistir-hi.
Però tota aquesta estratègia repressiva, lluny de separar-nos i aïllar-nos, ens està unint a tots i totes, per a que juntes i sense por ens enfrontem a ella.
Contra la repressió, la solidaritat és la nostra millor arma!
València, a 20 de maig de 2015.
Alguns/es veïns/es del Cabanyal